[email protected]  585 224 641  602 583 091
Přihlásit / vytvořit účet

Středomořská prevence

Víme, že mezi civilizační nemoci, na které nejčastěji umíráme, patří především kardiovaskulární choroby a zhoubné nádory. Jsou významným celospolečenským zdravotním problémem vyspělých států světa. Známe ale také účinnou prevenci, kterou se dokážeme proti nim bránit. K ní se řadí mimo jiné tzv. mediteránní strava (středomořská dieta), zdravá životospráva a osvědčené přírodní doplňky Energy.

Je známou skutečností, že národy žijící v oblasti Středozemního moře, především Řekové, Italové a Španělé, se dožívají vyššího věku a trpí méně často kardiovaskulárními a nádorovými onemocněními než ostatní Evropané. Už dříve se zjistilo, že za to může složení středomořské stravy, která je bohatá na zeleninu, ovoce, obiloviny, luštěniny, semena, olivový olej, mořské ryby, česnek, cibuli, některé byliny a koření – oregano, rozmarýn , tymián, zázvor, estragon, bobkový list...

Výživa, způsob stravování, včetně složení a přípravy jídel, mají významný vliv na vznik a rozvoj zmíněných civilizačních onemocnění. Prokázaly to mnohé objektivně vědecké výzkumy. Stejně pro to svědčí i skutečnost, že pokud se tito obyvatelé odstěhovali z oblasti Středozemního moře do jiných zemí a zároveň změnili stravovací návyky, zvýšilo se u nich riziko výskytu kardiovaskulárních a nádorových onemocnění. Důležitou součástí jejich prevence je i čisté životní prostředí, zdravý životní styl s minimalizací stresu, dostatkem pohybu, bez kouření, nadměrného požívání alkoholu a návykových škodlivin.

Upřednostnit je třeba čerstvou stravu, zeleninu, ovoce, které se jen minimálně zpracovávají, nekonzervují a chemicky neupravují. Je v nich dostatek přírodních vitaminů, stopových prvků, minerálů, vlákniny. Díky obsahu nenasycených mastných kyselin z olivového oleje a omega-3-mastných kyselin z mořských ryb má tato strava i hypolipemický účinek, pomáhá příznivě regulovat hladinu krevních lipidů, zvyšovat hladinu “hodného” HDL cholesterolu.

Strava ve Středomoří poskytuje organismu komplexní ochranné, antioxidační, hypolipemické a čisticí účinky, čímž významnou měrou přispívá k ochraně před kardiovaskulárními a nádorovými onemocněními.

Z přípravků Energy, které naši stravu mohou obohatit o přírodní složky hojně obsažené v středomořské kuchyni uveďme například Vitamarin, Flavocel, Revitae a všechny zelené potraviny.

MUDr. Július ŚÍPOŠ

Publikováno: 17. 08. 2015

Související produkty

Další články k tématu Spirulina Barley Tabs - zkušenosti a použití

Zobrazeno 1-18 položek z celkem 19
Datum zveřejnění Titulek
03. 04. 2023
Účinky zelených potravin a terapeutických olejů

Obsah pouze pro členy

01. 03. 2019
Vyberte si ZELENÉ POTRAVINY přímo na tělo!

Účinnost zelených potravin je často zbytečně podceňována. Možná v domnění, že jsou to potraviny a ne léky. A to je mylná představa. Japonci tvrdí, že žena z kuchyně vládne nad životem a smrtí všech členů rodiny. Tímto ani ne příliš nadneseným rčením se upozorňuje na to, že se nesmí podceňovat…

28. 02. 2019
Deficit železa: nejčastější příčina chudokrevnosti u mladých žen

Mladé ženy ve fertilním věku nejčastěji trpí nedostatkem železa. Příčinou tohoto jevu jsou jeho zvýšené ztráty pravidelně se opakující menstruací (často spojenou s intenzivním krvácením), také těhotenství a porody. Pokud je zároveň málo železa v přijímané potravě, vzniká chudokrevnost, protože…

04. 02. 2017
Spirulina Barley: dvě mimořádně účinné látky

Obsah pouze pro členy

31. 01. 2017
Není Barley jako Barley

Pokud ještě toho cestování nemáte dost, můžeme se na závěr vydat za poznáním rozdílů dvou zdánlivě stejných mladých ječmenů. Zjistíme totiž, že nemohou být odlišnější.   Ten první je vám již dobře známý. Pochází z Tibetu a můžete jej mít nejen ve společnosti andské spiruliny v produktu Spirulina…

20. 06. 2016
Vzájemně se doplňující účinky Spiruliny a Barley

Obsah pouze pro členy

18. 01. 2016
Dráždivý tračník: problém pětiny dospělé populace, převážně žen

Dráždivý tračník, spastický tračník, anebo syndrom dráždivého střeva představuje funkční poruchu motility (pohyblivosti) trávicího traktu, především tlustého střeva. Projevuje se zejména bolestmi břicha různé intenzity, střevním diskomfortem, tj. pocitem nafouknutí, častějšími nutkavými stolicemi …

24. 11. 2015
Varixy – křečové žíly

Varixy (křečové žíly) jsou ve svojí podstatě vakovitá anebo válcovitá rozšíření povrchových žil s nedomykavostí chlopní. Za normálních okolností tyto žilní chlopně propouštějí krev jen směrem k srdci, tedy zabraňují jejímu zpětnému toku. Při nedostatečném uzavírání žilních chlopní část krve teče…

17. 04. 2013
Vítej, jaro!

  Sluníčko už vládne alespoň občas jarnímu nebi a jako každý rok ukazuje nejen rozkvetlé narcisky, ale také špinavá okna, nepořádek na zahradě... Jenže nám s jarem sem tam chybí elán, často nás přepadá jarní únava. Báječným řešením je využít nabídky ZELENÝCH POTRAVIN. Přiřazují se k prvku Dřevo,…

05. 09. 2012
Prevence infekcí a nachlazení

Obsah pouze pro členy

01. 09. 2011
Dna – metabolické onemocnění

Obsah pouze pro členy

01. 06. 2011
Spirulina Barley vyhrála

Obsah pouze pro členy

01. 04. 2011
Celiakie a potraviny bez lepku

Obsah pouze pro členy

01. 03. 2011
Z INTERNETOVÉ PORADNY KARDIOLOGA

Obsah pouze pro členy

01. 03. 2011
CHRONICKÉ ZAŽÍVACÍ OBTÍŽE

Obsah pouze pro členy

01. 02. 2011
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku

Obsah pouze pro členy

01. 06. 2010
Stále aktuální téma: kouření

Obsah pouze pro členy