[email protected]  585 224 641  602 583 091
Přihlásit / vytvořit účet

Probiotika: Probiosan + Probiosan Inovum

Jak se rodí produkty Energy (5): Probiotika

Rozdíl mezi Probiosany

Výraz probiotikum je odvozen z latinské  předložky „pro“ stejného českého  významu a řeckého slova „biotic“, které znamená „bios“ nebo „život“. Moderní historie probiotik se datuje k počátku 20. století průkopnickými studiemi budoucího laureáta Nobelovy ceny Élie Metchnikoffa, ruského vědce působícího v Pasteurově institutu v Paříži. Nicméně první dochované zmínky o výrobě probiotik jsou staré téměř jako lidstvo samo a úzce souvisejí s používáním fermentované stravy

Začalo to koženým vakem…

Již během neolitického věku se používaly procesy, které umožňovaly nejen prodloužit trvanlivost mléčných výrobků, ale zároveň docílit jejich léčebného účinku. Egypťané a Féničané uchovávali mléko od krav, ovcí, koz, koní a velbloudů v lahvích vyrobených z kůže nebo žaludků, kde mléko přišlo do kontaktu s bakteriemi, jež byly s největší pravděpodobností předchůdcem dnešních kmenů Lactobacillus acidophilus a bulgaricus.

Legenda říká, že pastýř, cestující na horkém slunci turecké pouště, na nějakou dobu zapomněl na mléko v kozím vaku. Posléze zjistil, že se proměnilo v hustý, krémový a chutný pokrm. Tento nový produkt byl tehdy pojmenován nám známým slovem „jogurt“. O několik set let později Louis Pasteur identifikoval mikroorganismy odpovědné za proces fermentace, a položil tak základy odvětví, které v mnohém změnilo svět.

Vývoj sofistikované technologie

Výroba fermentovaných, probiotických produktů zaznamenala v posledních třiceti letech obrovský vývoj. Ze zapomenutých kožených vaků na poušti se rychle stal vysoce sofistikovaný obor. 
Byly identifikovány a popsány stovky probiotických bakteriálních kmenů  a provedeny klinické studie jejich působení na lidský organismus. Klíčovými se staly dva parametry. Složení a množství použitých kmenů a také způsob, jak je v rámci trávicího traktu efektivně dopravit na potřebné místo. První probiotické přípravky trpěly  svými porodními bolestmi. Téměř 90 %  obsahu bylo zničeno již v prostředí žaludku působením jeho agresivních trávicích šťáv, a jejich efekt tak zůstal velmi diskutabilní. Do střevního biomu se dostalo naprosté minimum bakterií, které tím pádem nedokázaly čelit přesile a na změnu mikrobiomu neměly sílu. Prvním krokem k nápravě bylo balení do želatinových kapslí, které svůj obsah částečně chránily, a úspěšnost dopravy skrze žaludek se násobně zvýšila. Radikální změnu však přinesla až metoda „obalení“ samotných bakterií ochranným filmem, zpravidla na bázi přírodních materiálů.

Probiotika Energy

Věříme, že naše probiotika jdou ještě o krok dále… Jsou velmi komplexní a dle svého zaměření rozdělená na dva produkty, které od sebe snadno a intuitivně rozeznáte. Oba shodně používají stejný komplex deseti vybraných bakteriálních kmenů, u kterých se prokázala nejvyšší účinnost. Jsou chráněny nejen rostlinnou kapslí vhodnou pro vegetariány, ale jednotlivé klastry bakterií jsou uzavřeny do mikrokapsulí, tvořených čtyřmi vrstvami obalu na bázi glukózy, lipidů a chitosanu. Jednotlivé vrstvy jsou nanášeny střídavě. Tato nepravidelnost znamená mírně odlišnou odolnost a umožňuje postupné vstřebávání obsahu v celé délce střevních cest

Probiosan – „zelené“ probiotikum

je obohaceno navíc o prebiotikum inulin a Chlorellu pyrenoidosu v organické kvalitě. Ta dodává přípravku detoxikační a nutriční účinek.

Probiosan Inovum – „fialové“  probiotikum

obsahuje prebiotikum inulin, kravské kolostrum a extrakt z hlívy ústřičné. Jejich účinek prohlubuje imunitní efekt, a protože imunita sídlí ve střevech, působí tak dvojím a velmi důkladným způsobem. 

Poznámka od MUDr. Vosátkové:

Střevo také zásadně podporuje Probiosan a Probiosan Inovum. Oba obnovují střevní mikroflóru, Probiosan Inovum navíc obsahuje imunitně mimořádnou látku zvanou kolostrum. Je to první mléko, které pije mládě savců, včetně člověčího, a je nabité dary od jeho matky – protilátkami a lehce stravitelnými živinami. A právě  o protilátky nám jde. V Probiosanu Inovum je dále kompletní spektrum  „hodných“ bakterií, které nám pomáhají trávit. Ono totiž střevo, které dobře netráví, tedy přesněji nevstřebává a nepředává do krve živiny, brání tvorbě kvalitní síly. A jak víme, je-li málo síly vůbec, je málo síly i pro imunitu. Zdroj: Vitae 10/2015

Přestože samotný probiotický komplex vyrábíme v Anglii, finální produkt vzniká u nás, na Moravě. Všechny účinné ingredience zde jsou pečlivě homogenizovány, aby bylo dosaženo jejich přesných poměrů. Zvláštní pozornost musí být věnována probiotikům. Přes všechna opatření a ochranné vrstvy se jedná o živý materiál, který přirozeně stárne. Pro každé z nich existuje přesný algoritmus přirozeného úbytku. Jejich obsah se proto pečlivě počítá tak, aby garantované množství bylo ve výrobku obsaženo s rezervou pro poslední den záruční lhůty… 

Hippokrates před více než 2 000 lety prohlásil, že „smrt sedí v útrobách“ a že „špatné trávení je kořenem všeho zla“. Živá a vyvážená strava a co nejméně stresu je tak receptem na dlouhý život. Pokud tomu však chcete trochu pomoci, nyní víte, kde můžete hledat.

Zdroj: magazín Vitae 3/2021

Publikováno: 01. 06. 2024

Související produkty

Další články k tématu Probiosan - zkušenosti a použití

Zobrazeno 1-18 položek z celkem 40
Datum zveřejnění Titulek
01. 03. 2020
Co dělat, když přijde chřipková vlna?

Obsah pouze pro členy

30. 05. 2019
Fenomén mikrobiomu

Když připravuji přednášky o imunitě, častých onemocněních a o možnostech, jak vyčistit tělo pomocí přípravků Energy, vždy s tím souvisí tematika vnitřního prostředí organismu – tzv. volných radikálů, síly imunity a osídlení střeva správnými bakteriemi. Nyní také hojně slyšíme slovo mikrobiom –…

20. 02. 2019
Jak prožít těhotenství šťastně a bez stresů?

OTOKY V GRAVIDITĚ Je zajímavé, a z hlediska klasické fyziologie obtížně vysvětlitelné, proč se u některých žen nevyskytují otoky vůbec, a to ani ke konci těhotenství v období před porodem, zatímco u jiných žen se objevují již ve druhém trimestru. Také distribuce otoků je různá, nejčastěji…

07. 07. 2018
Přírodní armáda v akci

Upřímně uznávám, že objev plísně, která zabíjí bakterie, je dechberoucí příběh, Alexander Fleming hrdina a penicilin zachránce mnoha desítek tisíc životů. Stalo se to 28. září 1928, kdy pootevřeným oknem vlétla do Flemingovy laboratoře ona plíseň zvaná penicilin, která se později stala světově…

18. 01. 2016
Dráždivý tračník: problém pětiny dospělé populace, převážně žen

Dráždivý tračník, spastický tračník, anebo syndrom dráždivého střeva představuje funkční poruchu motility (pohyblivosti) trávicího traktu, především tlustého střeva. Projevuje se zejména bolestmi břicha různé intenzity, střevním diskomfortem, tj. pocitem nafouknutí, častějšími nutkavými stolicemi …

26. 10. 2015
Probiosan – zlé bakterie zneškodníme hodnými!

V posledních 20 letech se výzkum v oblasti medicíny nesoustřeďuje pouze na bakterie škodlivé, ale zabývá se i bakteriemi člověku prospěšnými. Hovoříme o tzv. střevním ekosystému, který je tvořen střevní mikroflórou, střevním epitelem (střevní výstelkou) a lymfatickým imunitním systémem střeva.…

26. 10. 2015
Nový Probiosan Inovum je doslova „nabitý“

Dnes je již dostatečně známo, že pro zdravý a silný imunitní systém organismu je zásadní stav a funkce střev, ve kterých sídlí 70–80 % buněk našeho obranného systému. Klíčovou roli ve složení střevní mikroflóry hrají probiotické bakterie (pro = příznivý, bios = život), které při narušení rovnováhy …

17. 06. 2015
Plíseň pod nehty je obtížná…

JOGURT NEBYL DOBRÝ NÁPAD Moje problémy začaly asi před 16 roky v létě, kdy jsem s dcerkou navštívila jedno nejmenované koupaliště. V té době jsem se dlouhodobě léčila na vaginální mykózu, a tak jsem si řekla, že se budu pro jistotu namáčet v bazéně jen po kolena. Jaké bylo moje překvapení, když…

19. 04. 2015
Annona forte

Obsah pouze pro členy

04. 12. 2012
Silná trojka pro naše zdraví

Obsah pouze pro členy

01. 12. 2011
Kombinace pro nápravu škod

Užívání antibiotik bývá častým řešením bakteriálních, ale mnohdy i virových onemocnění. U napadení bakteriemi se tento postup dá ještě pochopit, ale v případě virové infekce jsou antibiotika jen jakousi pojistkou proti hypotetickému riziku sekundární bakteriální infekce. Antibiotika jistě v řadě…

01. 11. 2011
MĚLI BYSTE VĚDĚT - PŘÍPRAVKY ENERGY A DIABETES

Obsah pouze pro členy

01. 11. 2011
Kazuistika: záněty krčních mandlí v gynekologické ordinaci

Obsah pouze pro členy

01. 09. 2011
Dna – metabolické onemocnění

Obsah pouze pro členy

01. 09. 2011
NAPSALI JSTE NÁM

Obsah pouze pro členy

01. 06. 2011
Z INTERNETOVÉ PORADNY PRO CELIATIKY

Obsah pouze pro členy

01. 06. 2011
Na léto s Drags Imunem a Probiosanem

Obsah pouze pro členy