[email protected]  585 224 641  602 583 091
Přihlásit / vytvořit účet

Středomořská prevence

Víme, že mezi civilizační nemoci, na které nejčastěji umíráme, patří především kardiovaskulární choroby a zhoubné nádory. Jsou významným celospolečenským zdravotním problémem vyspělých států světa. Známe ale také účinnou prevenci, kterou se dokážeme proti nim bránit. K ní se řadí mimo jiné tzv. mediteránní strava (středomořská dieta), zdravá životospráva a osvědčené přírodní doplňky Energy.

Je známou skutečností, že národy žijící v oblasti Středozemního moře, především Řekové, Italové a Španělé, se dožívají vyššího věku a trpí méně často kardiovaskulárními a nádorovými onemocněními než ostatní Evropané. Už dříve se zjistilo, že za to může složení středomořské stravy, která je bohatá na zeleninu, ovoce, obiloviny, luštěniny, semena, olivový olej, mořské ryby, česnek, cibuli, některé byliny a koření – oregano, rozmarýn , tymián, zázvor, estragon, bobkový list...

Výživa, způsob stravování, včetně složení a přípravy jídel, mají významný vliv na vznik a rozvoj zmíněných civilizačních onemocnění. Prokázaly to mnohé objektivně vědecké výzkumy. Stejně pro to svědčí i skutečnost, že pokud se tito obyvatelé odstěhovali z oblasti Středozemního moře do jiných zemí a zároveň změnili stravovací návyky, zvýšilo se u nich riziko výskytu kardiovaskulárních a nádorových onemocnění. Důležitou součástí jejich prevence je i čisté životní prostředí, zdravý životní styl s minimalizací stresu, dostatkem pohybu, bez kouření, nadměrného požívání alkoholu a návykových škodlivin.

Upřednostnit je třeba čerstvou stravu, zeleninu, ovoce, které se jen minimálně zpracovávají, nekonzervují a chemicky neupravují. Je v nich dostatek přírodních vitaminů, stopových prvků, minerálů, vlákniny. Díky obsahu nenasycených mastných kyselin z olivového oleje a omega-3-mastných kyselin z mořských ryb má tato strava i hypolipemický účinek, pomáhá příznivě regulovat hladinu krevních lipidů, zvyšovat hladinu “hodného” HDL cholesterolu.

Strava ve Středomoří poskytuje organismu komplexní ochranné, antioxidační, hypolipemické a čisticí účinky, čímž významnou měrou přispívá k ochraně před kardiovaskulárními a nádorovými onemocněními.

Z přípravků Energy, které naši stravu mohou obohatit o přírodní složky hojně obsažené v středomořské kuchyni uveďme například Vitamarin, Flavocel, Revitae a všechny zelené potraviny.

MUDr. Július ŚÍPOŠ

Publikováno: 17. 08. 2015

Související produkty

Další články k tématu Organic Beta Powder - zkušenosti a použití

Zobrazeno 9 položek
Datum zveřejnění Titulek
21. 09. 2021
Správné užívání bylinných koncentrátů Energy a jejich vhodné kombinace s dalšími přípravky

Jak správně užívat přírodní přípravky Energy a naplno využít jejich potenciál? Jak správně detoxikovat organismus? V textu jsou zahrnuty i dlouholeté zkušenosti lékařů, terapeutů, lektorů společnosti Energy s používáním přípravků při prevenci a řešení nejčastějších zdravotních problémů (v druhé…

30. 05. 2019
Fenomén mikrobiomu

Když připravuji přednášky o imunitě, častých onemocněních a o možnostech, jak vyčistit tělo pomocí přípravků Energy, vždy s tím souvisí tematika vnitřního prostředí organismu – tzv. volných radikálů, síly imunity a osídlení střeva správnými bakteriemi. Nyní také hojně slyšíme slovo mikrobiom –…

01. 03. 2019
Červená řepa - opomíjená studnice zdraví

Všichni ji známe, ale málokdo ji bere vážně. Stala se pochoutkou zámožných patricijů Říše římské, ale i obživou chudých. Historie červené řepy zkrátka sahá až do starověku. Kdybychom chtěli popsat její všechny léčivé vlastnosti, vydalo by to na několik stran. Často lidé nevědí, jak řepu chutně…

01. 03. 2019
Vyberte si ZELENÉ POTRAVINY přímo na tělo!

Účinnost zelených potravin je často zbytečně podceňována. Možná v domnění, že jsou to potraviny a ne léky. A to je mylná představa. Japonci tvrdí, že žena z kuchyně vládne nad životem a smrtí všech členů rodiny. Tímto ani ne příliš nadneseným rčením se upozorňuje na to, že se nesmí podceňovat…

28. 02. 2019
Deficit železa: nejčastější příčina chudokrevnosti u mladých žen

Mladé ženy ve fertilním věku nejčastěji trpí nedostatkem železa. Příčinou tohoto jevu jsou jeho zvýšené ztráty pravidelně se opakující menstruací (často spojenou s intenzivním krvácením), také těhotenství a porody. Pokud je zároveň málo železa v přijímané potravě, vzniká chudokrevnost, protože…

19. 04. 2017
ORGANIC BETA POUŽITÍ

Červenou řepu, ač pochází se Středomoří, znali naši předkové již od starověku. Pro Slovany byla řepa vedle obilí jednou ze základních potravin a hrála důležitou roli především ve výživě prostého lidu, což mělo paradoxně nemalý vliv na zdraví celých populací. Kromě nutričního významu totiž dokázali…

18. 01. 2016
Dráždivý tračník: problém pětiny dospělé populace, převážně žen

Dráždivý tračník, spastický tračník, anebo syndrom dráždivého střeva představuje funkční poruchu motility (pohyblivosti) trávicího traktu, především tlustého střeva. Projevuje se zejména bolestmi břicha různé intenzity, střevním diskomfortem, tj. pocitem nafouknutí, častějšími nutkavými stolicemi …

15. 04. 2015
Červený kořen zdraví

Červená řepa salátová (Beta vulgaris subsp. vulgaris) pochází z oblasti Středomoří. Její léčivé účinky poznali a využívali již staří Římané před více než třemi tisíci lety. Postupně se tato léčivá rostlina rozšířila do celé Evropy, Asie a Severní Ameriky, kde se běžně používá jako zelenina na…